ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce miercuri, 2 septembrie, la Târgu Secuiesc a avut loc un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, cetățeanul de etnie maghiară arestat preventiv de procurori pentru că ar fi plănuit un atac terorist de 1 decembrie, iată că oamenii s-au strâns din nou în stradă.

Astfel, mai mult de 800 de persoane și-au arătat solidaritatea față de Beke Istvan, în cadrul unui miting organizat joi, la Târgu Secuiesc, județul Covasna. Participanții au adus pancarte și lumânări aprinse, pentru a doua zi consecutiv, după ce s-au mobilizat pe rețelele de socializare, în Piața Gabor Aron din Târgu Secuiesc, informează B1.ro.

Susținătorii i-au scandat numele lui Beke Istvan Attila, dar și "Lăsați-l în libertate, nu suntem teroriști”, "Dreptate pentru Istvan”, "Puneți-l în liberate”, "Și mâine venim și vom fi tot mai mulți”, "Beke Istvan e nevinovat", după care au plecat, în coloană, către Primăria Târgu Secuiesc, unde s-au oprit și i-au cerut primarului Bokor Tibor să iasă în fața mulțimii.

Au fost strihate și lozinci precum: "Trădător de țară” au fost strigate și la adresa președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor.

Manifestanții au avut și un mesaj pentru mass-media națională, scriind pe pancarte: "Rușine, mass-media românească, iarăși manipulare, nu pierdeți nicio șansă să instigați la ură împotriva comunității maghiare. Cine-și va cere scuze?” și "Suntem maghiari, condamnăm violența, terorismul, dar și manipularea".

Manifestanții au scandat lozinci și în fața sediului Poliției: "Aici este o bombă”, "Beke este nevinovat”, "Dreptate pentru Beke Istvan” și "Mass-media românească este minicnoasă" și "Cine este maghiar, este cu noi.”

Beke Istvan Attila a fost arestat după i-au fost aduse acuzații conform cărora intenționa să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public marți, la manifestările de Ziua Națională