Un groaznic accident a avut loc miercuri noapte în județul Neamț: nouă persoane au murit după ce microbuzul în care se aflau a căzut de pe un pod și a ajuns într-un canal al râului Bistrița.

Un singur bărbat, care se afla pe bancheta din față a mașini, a reușit să să salveze. Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, iar pasagerii erau înghesuiți, în spate, pe niște bănci improvizate.

O explozie la una dintre roți ar fi declanșat tragedia. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție iar 35 de salvatori au intervenit.

Secvențele derulate după producerea accidentului sunt cutremurătoare. 35 de militari de la ISU au muncit două ore ca să scoată din apa adâncă de câțiva metri microbuzul ticsit cu oameni.

Când s-a produs accidentul în vehicul erau 10 persoane. Șoferul și alți doi pasageri stăteau pe bancheta din cabina mașinii, iar ceilalți își găsiseră loc pe niște bănci din lemn improvizate în partea din spate, destinată transportului de marfă.
 
Victimele se întorceau de la muncă, din județul Alba. Mașina nu era destinată transportului de persoane, nefiind autorizată. Cea mai tânără victimă avea 17 ani.
 
Sigurul supraviețuitor al accidentului este un tânăr de 22 de ani, care este interntat în stare stabilă la spitalul din Piatra Neamț. Bărbatul este în stare de șoc.
 
Poliția a deschis dosar penal.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews