ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un groaznic accident a avut loc miercuri noapte în județul Neamț: nouă persoane au murit după ce microbuzul în care se aflau a căzut de pe un pod și a ajuns într-un canal al râului Bistrița.

Un singur bărbat, care se afla pe bancheta din față a mașini, a reușit să să salveze. Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, iar pasagerii erau înghesuiți, în spate, pe niște bănci improvizate.

O explozie la una dintre roți ar fi declanșat tragedia. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție iar 35 de salvatori au intervenit.

Secvențele derulate după producerea accidentului sunt cutremurătoare. 35 de militari de la ISU au muncit două ore ca să scoată din apa adâncă de câțiva metri microbuzul ticsit cu oameni.

Când s-a produs accidentul în vehicul erau 10 persoane. Șoferul și alți doi pasageri stăteau pe bancheta din cabina mașinii, iar ceilalți își găsiseră loc pe niște bănci din lemn improvizate în partea din spate, destinată transportului de marfă.
 
Victimele se întorceau de la muncă, din județul Alba. Mașina nu era destinată transportului de persoane, nefiind autorizată. Cea mai tânără victimă avea 17 ani.
 
Sigurul supraviețuitor al accidentului este un tânăr de 22 de ani, care este interntat în stare stabilă la spitalul din Piatra Neamț. Bărbatul este în stare de șoc.
 
Poliția a deschis dosar penal.