ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat Liceul Pedagogic din Timișoara cu 2 000 de lei pentru criteriile de selecție în vederea admiterii în clasa pregătitoare. Și Inspectoratul Școlar Județean Timiș este acuzat de discriminare, amenda CNCD ridicându-se în cazul acestuia la 4.000 de lei. 

Unitatea de învățământ timișoreană, una dintre cele mai titrate din oraș, instituise patru criterii de selecție, considerate discriminatorii, pentru copiii care urmau să fie înscriși în clasa pregătitoare.
 
Unul dintre criterii este ca părinții sau bunicii să fie sau să fi fost cadre didactice, altul este ca unul dintre părinți sau bunici să lucreze la Liceul Pedagogic, celelalte fiind ca viitorul elev să aibă frați care sunt înscriși la Liceul Pedagogic, respectiv ca bunicii sau părinții să fi absolvit cel puțin ciclul gimnazial al Liceului Pedagogic.
 
Criteriile fuseseră impuse din cauza afluxului mare de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, potrivit reprezentanților instituției.