ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul timișorean Dragoș Boța, editorul-șef al PRESSALERT.ro, acuză o acțiune în stil mafiot, după ce mașina sa a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă. Autoturismul era parcat lângă blocul din Timișoara în care locuiește ziaristul. 
 
„Această acțiune de tip mafiot mă face să cred că investigațiile pe care le-am făcut de-alungul timpului și dezvăluirile publicate pe PRESSALERT.ro au deranjat. Acțiunea din această noapte nu mă face nicio secundă să mă opresc din a-mi face meseria de jurnalist. Cred că este momentul să ne întrebăm cu toții dacă acceptăm ca Timișoara să se transforme într-o Sicilie în care tăcerea complice și cumetriile pe sub masă sunt mai importante decât orice”, susține Dragoș Boța.

Din primele cercetări rezultă că focul a început în partea din spate a mașinii, după ce geamul din dreapta spate a fost spart, cauza probabilă a incendiului fiind acțiunea unei persoane. 
 
Ziaristul timișorean este de mai multă vreme în conflict cu primarul Nicolae Robu. Acesta a recurs la un atac dur la adresa jurnalistului, într-un dialog purtat de cei doi în direct  la Antena 3, după consumarea incidentului. „Ce s-a întâmplat este extrem de grav, trebuie identificat făptașul și să se acorde pedepse exemplare conform legii, trebuie dat un exemplu. Cine face așa, nu scapă! Pe de altă parte, acest personaj cu numele Dragoș Boța își arată mizerabilitatea inclusiv în această situație și încearcă să se victimizeze, încearcă să exploateze această situație. Nu exclud și alte scenarii pe care nu le pomenesc eu pentru că am încredere în forțele de cercetare care s-au pus în mișcare. Sunt convins că adevărul va ieși la iveală. Cât de mizerabil trebuie să fii încât să pomenești numele primarului Nicolae Robu, care știe toată lumea ce fel de om este, într-un astfel de context? Acest individ nu este demn să vorbesc eu despre el, eu vorbesc despre o faptă. Acest personaj este de cea mai joasă speță, dar fapta care s-a întâmplat este extrem de gravă, nici ultimul om din orice comunitate nu trebuie să pățească așa ceva”, a spus Nicolae Robu la emisiunea „News Magazine” de la Antena 3. 
 
Întrebat de gazda emisiunii dacă vrea să sugereze faptul că Dragoș Boța și-a înscenat incidentul cu mașina incendiată pentru a se victimiza, primarul a spus că „nu îmi permit să fac speculații, fiecare înțelege ce dorește din ce am spus eu. De la oameni total lipsiți de caracter precum acesta te poți aștepta la orice. Nu știu în ce cercuri se învârte, nu-l acuz, nu știu dacă sunt răzbunări între oameni de aceeași teapă, n-am de unde să știu ce s-a întâmplat”.
 
Automobilul nu mai era folosit în ultima vreme și rămăsese parcat lângă bloc, în apropiere fiind și o țeavă de distribuție a gazului. O altă mașină a fost afectată de căldura degajată de flăcări. În urma incidentului, Poliția a deschis o anchetă pentru distrugere.