ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alpinistul arădean Torok Zsolt a reușit, duminică, să ducă steagul României pe unul dintre cele mai grele vârfuri din lume, Ama Dablam din Himalaya.

Torok Zsolt a ajuns acolo împreună cu alpiniștii Teo Vlad și Marius Gane, a anunțat arădeanul pe contul său de Facebook, unde a postat mai multe fotografii, printre care și cea cu steagul României.

Vârful Ama Dablam din Himalaya are 6.812 de metri și este considerat unul dintre cele mai grele vârfuri.

"Teo Vlad, Marius Gane și cu mine am avut privilegiul să privim de acolo de sus Everestul, Cho Oyu, Nuptse, Lhotse și toți munții din Himalaya, tot ce se poate vedea de pe vârful mult dorit, Ama Dablam", a declarat Torok Zsolt, citat de Mediafax. Torok Zsolt a mai încercat să cucerească vârful și în 2008, dar a fost nevoit să oprească atunci ascensiunea.

"Anul trecut am avut o proiecție la liceul Dimitrie Tichindeal din Arad. Copiii, la sfârșit, mi-au înmânat un steag inscripționat. Steagul urma să ajungă pe Everest. În urma avalanșei uriașe multe obiecte au dispărut, însă am găsit steagul...

În tabăra de bază, după ce ne-am hidratat și am început să mâncăm cu poftă, Petre a pus piesa de la Pink Floyd ,,Coming Back to Lfe", iar, cu ochii închiși, am mai parcurs o dată filmul ascensiunii", scrie alpinistul pe contul său de Facebook.