ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a efectuat o vizită privată la Castelul Corvinilor din Hunedoara, el apreciind monumentul medieval și mai multe săli ale acestuia.

Ambasadorul SUA a fost întâmpinat la castel de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, și de directorul Castelului Corvinilor, Cristian Roman.

„Ambasadorului SUA i-a plăcut întreg monumentul istoric, apreciind, printre altele, sălile Dietei și Cavalerilor", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Iancău.

În dialogul purtat cu ambasadorul SUA, primarul din Hunedoara a vorbit, printre altele, de faptul că municipalitatea a reușit să câștige un proiect cu finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro, fapt care va face posibilă o restaurare importantă a castelului.

În final, ambasadorul SUA a fost invitat să revină la Hunedoara cu prilejul unei vizite oficiale.