ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mamă din Galați a fost amendată cu 500 de lei pentru că și-a lăsat fetița în vârstă de 8 ani în fața unui magazin din localitatea Suhurlui, iar a doua zi a reclamat la Poliție că a plecat de acasă.

Femeia din comuna Suhurlui, județul Galați, și-a lăsat fetița în vârstă de 8 ani în fața unui magazin din sat. Nu este clar dacă și când a căutat-o, dar a doua zi a mers la Poliția Rurală și a reclamat lipsa fiicei, susținând că aceasta a plecat de acasă.

Poliția a început o anchetă și a stabilit că fata a dispărut din cauza neglijenței mamei.

Copilul a fost găsit la scurt timp după sesizare la o familie care locuiește în zonă.

„În data de 1 august, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au fost sesizați de către o femeie de 40 de ani din comuna Suhurlui, despre faptul că fiica acesteia de 8 ani a plecat de la domiciliu la data de 31 iulie și nu a mai revenit. Polițiștii au identificat fetița în scurt timp și au stabilit faptul că aceasta a fost abandonată de mamă, pe raza comunei. Copila s-a aflat în acest timp în grija unei familii din aceeași localitate, care a găsit copilul nesupravegheat și a sesizat polițiștii din cadrul Postului de Poliție Suhurlui. Femeie de 40 de ani a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, conform Legii 61/1991pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de IPJ Galați.

Femeia riscă și alte sancțiuni. Poliția a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați, iar instituția va începe o anchetă.