ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Hai să dăm mână cu mână" - și-au spus duminică 5.000 de români care au îmbrăcat portul popular și s-au prins într-o horă uriașă, la Bistrița Năsăud.

Organizatorii s-au gândit să înscrie evenimentul în Cartea Recordurilor, dar o pot face abia 2017, pentru că acum nu au reușit să strângă suma necesară evaluării Guinness Book, adică 10.000 de euro.

Fetele au împrumutat din lada bunicii ii brodate cu mărgele, năframe înflorate, în timp ce flăcăii au purtat ceptare cu ciucuri și clopuri împodobite cu pene de păun.

"Ne-am adunat astăzi peste 5.000 de oameni în costum popular, ca să arătăm tuturor că aici, în țara Năsăudului, e patria costumului popular. Noi avem datoria de a transmite mai departe generațiilor viitoare zestrea noastră pe care o avem și avem o zestre extraordinară", spune Virginia Linu, meșter popular și doctor în etnografie, potrivit protv.ro.

În horă s-a prins cu entuziasm și o turistă din Bruxelles.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews