ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Arborii din Parcul Drumul Taberei din Capitală, redeschis în urmă cu doar două luni, încep să se usuce. 

Problema a fost semnalată pe Facebook,de cetățenii din grupul de inițiativă civică Salvați Parcul Drumul Taberei. Aceştia solicită Gărzii de Mediu si Primăriei Sector 6  să găsească o soluţie pentru această situaţie, informează România Curată

"Dezastru ecologic în Parcul Drumul Taberei. Zeci de arbori maturi şi puieți uscați fără niciun motiv aparent. Am subliniat cu roșu copacii uscați. În imagini se văd mai greu, dar în realitate este sinistru. Arborii uscați pot fi văzuți mai ales lângă locul de joacă dinspre Tricodava (spre gard) şi lângă locul de skating, dar parcul este plin de asemenea copaci morți. Cerem Gărzii de Mediu si Primăriei Sector 6 sa intervină. Îi invităm la o inventariere comună a arborilor afectați iremediabil de „modernizare”, a puieților morți, împreună cu membrii grupului nostru”, a scris un cetățean pe pagina de Facebook a grupului. 

Din păcate aceasta nu este singura problemă descoperită în Parcul redeschis de curând. Deşi pentru modernizarea sa  s-au cheltuit 15 milioane de euro, bani proveniţi în principal din fonduri europene,stâlpii "robotici” cu luminițe nu funcționează, iar led-urile de la pod au început să se strice.

”Vedeţi stâlpii aceştia (roboţi luminoşi)? Aceştia sunt nişte stâlpi robotizaţi cu braţ şi articulaţie şi prevăzuţi cu câte un difuzor. Aceşti stâlpi de lumină ar fi trebuit să se mişte şi să "danseze” pe ritmul muzicii care se aude din difuzoarele lor. Probabil că mai sunt şi în alte părţi din lume. Dar din păcate cine i-a montat s-a "priceput” foarte bine! I-aţi văzut vreodată mişcându-se?¨, notează un alt cetăţean pe acelaşi grup.

Grupul de iniţiativă civică „Salvați Parcul Drumul Taberei” a lansat în luna iulie şi o petiție online prin care cere Primăriei Sector 6 să demoleze serele exotice ce se construiesc în parc şi să înlăture construcţiile inutile de pe spaţiul verde. Serele ar urma să fie finalizate până la sfârşitul anului.

Deși parcul a fost ianugurat la sfârșitul lunii mai, cetăţenii din acest grup de iniţiativă susțin că au fost făcute multe lucruri inutile, s-au tăiat arbori şi s-a betonat spaţiul verde cu nişte construcţii fără rost. 

„Parcul nostru ar fi trebuit să aibă în primul rând copaci şi bănci, nu fiare şi betoane” şi „Sectorul 6 este văduvit de spațiul verde absolut necesar pentru o viaţă decentă!”, susţin unii  semnatari ai petiţiei.