ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cincisprezece absolvenți de liceu din județul Cluj și 2 absolvenți din județul Bistrița-Năsăud, care au promovat bacalaureatul cu media 10, au fost premiați de Mitropolitul Andrei Andreicuț duminică seară în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Fiecare tânăr a primit din partea Mitropolitului Clujului, Maramureșului și Sătmarului câte o diplomă și un premiu de 1000 de lei, valoarea totală a stimulentelor acordate fiind de 17.000 lei, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. 

„Este un moment care ne face onoare, nouă, creștinilor din Arhiepiscopia Clujului, și anume premierea a 17 tineri care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat. Ne punem speranță în ceea ce vor putea face pentru această țară. Credem că acești tineri sunt cei mai inteligenți din eparhia noastră și, în același timp, am vrea să credem că sunt și cei mai cuminți. Să le ajute Dumnezeu să fie exemplu pentru ceilalți, cu cuvântul arătându-le cum arată un tânăr civilizat, manierat și cu credință. Credem că ei vor duce steagul credinței mai departe și, în același timp, cu dragoste. Ne rugăm lui Dumnezeu să le ajute să se realizeze foarte frumos în viață”, a declarat Mitropolitul Andrei Andreicuț, citat de Mediafax

„Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului i-a premiat în ultimii ani pe elevii care au avut rezultate de excepție la învățătură, atât ca o formă de recunoaștere a performanțelor lor, cât mai ales pentru a sublinia grija Bisericii pentru educația viitoarelor generații și pentru soarta tinerilor”, adaugă reprezentanții Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului într-un comunicat de presă.