Arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia și mai mulți preoți ortodocși vor dona sânge în cadrul evenimentelor și acțiunilor organizate în "Luna pentru viață", ce se vor desfășura în perioada 1 - 31 martie.

„Având în vedere nevoia acută de sânge în unitățile medicale din județul nostru și din întreaga țară, Eparhia Alba Iuliei a răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Alba și îi îndeamnă stăruitor pe creștini să doneze sânge la centrele care le sunt apropiate. Prima acțiune din cadrul programului va avea loc marți, 20 martie, începând cu ora 9,30, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, aflat în curtea Spitalului Județean de Urgență Alba, unde Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu și un grup mare de preoți vor dona sânge pentru a veni în ajutorul celor aflați în diferite neputințe trupești sau au nevoie de intervenții chirurgicale pentru a se putea bucura pe mai departe de marele dar al vieții, oferit de Dumnezeu", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei,transmis luni Agerpres.

Campania de donare de sânge "Susține Viața, donează Sânge", inițiată cu implicarea Arhiepiscopului Irineu, se derulează în cadrul evenimentelor și acțiunilor pro-viață, organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei în "Luna pentru viață" (1-31 martie 2018).

De asemenea, primarul și viceprimarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor și Adrian Bogdan, au anunțat că vor dona, miercuri, sânge, la spitalul din localitate.

„Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, alături de viceprimarul Adrian Bogdan și o serie de voluntari din administrația publică locală și din serviciile subordonate vor fi donatori de sânge. (...). Municipalitatea invită cât mai mulți voluntari să se alăture acestui nobil demers care salvează vieți", se arată într-un comunicat al Primăriei Sebeș. 

Pe 24 martie, în toate orașele țării, inclusiv din Basarabia, va avea loc Marșul pentru Viață.

Biserica Ortodoxă Română a reușit, prin intermediul campaniei „Donează sânge, salvează o viață” să strângă câteva mii de litri de sânge pentru centrele naționale de transfuzii.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews