ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o mie de copii de la sate au primit și anul acesta cadouri prin grija Asociației „Sfânta Maria” din Cristian, județul Brașov, în cadrul Campaniei „O mie de daruri”, desfășurate în luna decembrie, informează Mitropolia Ardealului

Campania „O mie de daruri” se află deja la a opta ediție și numărul copiilor care beneficiază de ea crește de la un an la altul, mobilizând de fiecare dată un număr cât mai mare de donatori din țară și din străinătate. Beneficiarii campaniei au fost sute de copii din satele vecine orașelor Brașov, Făgăraș, Rupea, dar și din locuri mai îndepărtate, precum sate din județele Teleorman sau Ilfov. 

Potrivit Roxanei Dobre, soția preotului Vasile Sorin Dobre, de la Parohia Ortodoxă Cristian I, campania umanitară a făcut posibil ca fiecare copil să primească o jucărie nouă, pe lângă haine, rechizite sau dulciuri. O atențe deosebită s-a acordat familiilor cu mulți copii, care au primit ajutoare, constând în alimente pentru masa de Crăciun, precum și bătrânilor sau persoanelor cu probleme de sănătate, care au primit lemne pentru foc. 

Campania „O mie de daruri” nu ar fi avut loc fără mobilizarea exemplară a credincioșilor Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Cristian (jud. Brașov), ai Bisericii „Sfântul Nicolae” din Râșnov (jud. Brașov), ai Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Chicago (S.U.A.), precum și a Școlii „Peter Thal” din Râșnov, a Școlii Generale nr. 6 din Brașov, a Grădiniței nr. 21 din Brașov, a Ladies’ Circle Brașov, a Teachers’ SRL Brașov, a Agora Club Brașov și a sutelor de donatori anonimi din țară și din străinătate.

„Generozitatea dumneavoastră ne-a depășit așteptările și darurile s-au înmulțit cu câteva zile înainte de Crăciun. Prin urmare, am fost nevoiți să prelungim campania și să ducem darurile și în Ajunul Crăciunului, dar și în a doua și a treia zi de Crăciun. Încă mai avem treabă! Le mulțumim voluntarilor care au făcut eforturi pentru a ajuta la distribuirea cadourilor”, a transmis preoteasa Roxana Dobre, sâmbătă, pe contul său de social media.