A fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul de 13 kilometri dintre Sibiu și Boița al autostrăzii Sibiu-Pitești. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care se așteaptă la semnarea contractului până la sfârșitul lunii martie, în absența unor posibile contestații.

„În 2017 s-au lansat foarte multe proiecte în cadrul Ministerului și iată că astăzi m-a informat d-l director Neaga (de la CNAIR, n.n.) că a fost desemnat câștigătorul pentru Sibiu-Boița, firma Porr a câștigat licitația. L-am rugat pe d-l Neaga să facă toate demersurile pentru ca pe data de 23 martie să semnăm și contractul de proiectare-execuție, 12 luni pentru proiectare și 36 de luni execuție. Sper să nu apară nicio contestație. (...) Pe 23 martie fie vom fi bucuroși că vom semna contractul, fie vă voi informa care sunt firmele care blochează infrastructura în România, pentru că desemnarea câștigătorului se face în urma unei evaluări foarte clare de către o comisie care evaluează și tehnic și financiar. Deci avem primul lot de pe Sibiu-Pitești adjudecat și avem câștigătorul dat”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, citat de România Liberă.

Tot miercuri, acesta a mai anunțat că a fost transmis la ANAP pentru proiectare și execuție lotul IV al Autostrăzii Sibiu-Pitești.

În total, autostrada va avea o lungime de 122,1 kilometri, fiind împărțită în cinci loturi: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești. Proiectul mai prevede realizarea a opt noduri rutiere și a nouă tuneluri.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews