A fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul de 13 kilometri dintre Sibiu și Boița al autostrăzii Sibiu-Pitești. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care se așteaptă la semnarea contractului până la sfârșitul lunii martie, în absența unor posibile contestații.

„În 2017 s-au lansat foarte multe proiecte în cadrul Ministerului și iată că astăzi m-a informat d-l director Neaga (de la CNAIR, n.n.) că a fost desemnat câștigătorul pentru Sibiu-Boița, firma Porr a câștigat licitația. L-am rugat pe d-l Neaga să facă toate demersurile pentru ca pe data de 23 martie să semnăm și contractul de proiectare-execuție, 12 luni pentru proiectare și 36 de luni execuție. Sper să nu apară nicio contestație. (...) Pe 23 martie fie vom fi bucuroși că vom semna contractul, fie vă voi informa care sunt firmele care blochează infrastructura în România, pentru că desemnarea câștigătorului se face în urma unei evaluări foarte clare de către o comisie care evaluează și tehnic și financiar. Deci avem primul lot de pe Sibiu-Pitești adjudecat și avem câștigătorul dat”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, citat de România Liberă.

Tot miercuri, acesta a mai anunțat că a fost transmis la ANAP pentru proiectare și execuție lotul IV al Autostrăzii Sibiu-Pitești.

În total, autostrada va avea o lungime de 122,1 kilometri, fiind împărțită în cinci loturi: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești. Proiectul mai prevede realizarea a opt noduri rutiere și a nouă tuneluri.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.