ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bărbatul care a distribuit pe Facebook o imagine cu două mașini ale Poliției Locale parcate pe trotuar, astfel încât pietonii nu mai puteau trece, a fost amendat cu 900 de lei, pentru că ar adresat de cuvinte jignitoare la adresa membrilor acestei instituții.

 Revoluționarul Corneliu N. Vaida a fost chemat, miercuri, la sediul Poliției Locale Timișoara, unde i s-a adus la cunoștință de ce este acuzat.

„Întâlnirea a fost foarte protocolară. A fost un agent și juristul instituției, care mi-au explicat cât de jigniți s-au simțit ei de afirmațiile mele, dar nu au pomenit nimic de faptul că ei au încălcat legea și au parcat pe trotuar și au împiedicat accesul inclusiv al mamelor cu copii în cărucior să circule pe trotuar, aia nu i-a deranjat. I-a deranjat că i-am făcut nesimțiți și godaci. Le-am spus, uitați-vă în DEX ce înseamnă nesimțit și godac. (...) La sfârșit mi-au spus că de ce nu vreau să colaborez cu ei și în loc să postez pe Facebook probleme de genul acesta să le sesizez lor și să colaborăm pe viitor. Nu le-am răspuns nimic, ar trebui să fiu tâmpit să mă las amendat și apoi să colaborez cu ei. Ei au adoptat o poziție de forță, crezând că mă intimidează, lucru care nu se va întâmpla, pentru că eu voi contesta în instanță amenda”, a declarat bărbatul.

Poliția Locală Timișoara a transmis, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că l-au sancționat pe timișoreanul care a postat pe facebook imagini cu mașinile instituției parcate neregulamentar pentru „adresarea de cuvinte și expresii jignitoare (...) la adresa polițiștilor locali”.

 „Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunoștință faptul că expresiile postate în datele de 13 și 14.04.2017 reprezintă jigniri și pot fi sancționate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 și 1000 lei”, se arată în comunicatul Poliției Locale Timișoara.

Potrivit sursei citate, nu ar fi prima dată când Corneliu N. Vaida are postări pe rețeaua de socializare care aduc jigniri polițiștilor locali.

Poliția Locală Timișoara explică faptul că, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, "rețeaua de socializare Facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancționată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe rețeaua de socializare”.

Vaida a distribuit pe rețeaua de socializare facebook o imagine în care apar două mașini ale instituției. Acestea erau parcate în fața sediului Poliției Locale Timișoara, pe trotuar, iar între mașini apare și un cărucior de copii, cel care a realizat fotografia dorind să demonstreze că nu se poate trece printre ele.

Revoluționarul Corneliu N. Vaida a scris pe Facebook, faptul că polițiștii locali sunt „o adunătură de nesimțiți și godaci”.