ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O bază sportivă de jumătate de milion de euro, construită la ţară, în judeţul Prahova, nu poate fi folosită de doi ani, din cauza unei încurcături birocratice.

La construcţia stadionului s-au folosit opt grinzi, dar în devizul primăriei a ajuns doar una. Primăria nu vrea acum să plătească cei 30 de mii de euro diferenţă. Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât cel care a greşit actele este un proiectant care între timp a murit.

Baza sportivă a fost construită în câmp, la marginea comunei Ariceştii Rahtivani. Lucrările au fost făcute în 2013. Baza are o suprafaţă de aproape patru hectare, teren de fotbal cu gazon, terenuri de handbal, baschet şi tenis - cu suprafaţă sintetică, pistă de bowling, loc de joacă, vestiare, birouri, parcare şi tribună cu 700 de locuri.

Grinzile care sprijină tribuna sunt motivul pentru care baza sportivă nu poate fi folosită din 2013. Pe proiect apar opt grinzi, în deviz una singură. A rezultat o diferenţă de 30 de mii de euro, pentru care Primăria nu a găsit soluţie legală de plată, potrivit digi24.ro.

Singurii care pot deschide acum porţile bazei sportive sunt judecătorii, după ce firma de construcţii a dat primăria în judecată. Primul termen al procesului este programat peste două săptămâni. Reprezentanţii firmei nu vor să facă declaraţii până la finalul procesului.