Bihoreanul care îngrijește 200 de oameni sărmani și bolnavi a fost AMENDAT a doua oară de statul român

Un bihorean care are în grijă 200 de oameni sărmani, bolnavi sau cu dizabilități, la domiciliul său, a adus vineri 40 dintre ei în fața Prefecturii Bihor, nemulțumit de amenda de 10.000 de lei pe care a primit-o joi, 21 iulie, de la Inspectoratul Teritorial al Muncii (ITM).
"Acești oameni sunt cazuri sociale, majoritatea fără pensii, cu handicap. I-am adus (pe cei 40, n.r.) să-i preia instituțiile statului, să facă ce vrea cu ei, pentru că sunt obligați de lege. Dacă mie nu-mi dau voie, să facă ei. Eu nu sunt instituție, nu sunt fundație, nici asociație, ci un simplu om care îmi ajut semenii. Legea îmi dă dreptul să-i duc la mine acasă. Stau legal, au buletin, flotant. Instituțiile statului spun că nu am voie să îi îngrijesc. Eu pot să nu îi mai îngrijesc, dar atunci cine o va face? Când ei mi-au spus că nu au locuri ca să îi primească. Am făcut nu știu câte solicitări. În urmă cu doi ani, DSP mi-a dat o amendă de 5.000 de lei și ieri a venit ITM-ul și mi-a dat amendă 10.000 de lei, pentru că au găsit o femeie care mă ajuta la lucru și nu avea carte de muncă. În condițiile în care am o grămadă de oameni care mă ajută. De zece ani, statul român nu mi-a dat niciun leu", a declarat, pentru Agerpres, Viorel Pașca.
Amenda de 5.000 de lei, de la Direcția de Sănătate Publică, a fost dată pentru mai multe deficiențe și condiții igienice precare. Dar, de atunci, nu s-a reușit preluarea bolnavilor de către instituțiile statului, care i-au răspuns la solicitări că nu au capacitatea necesară.
De zece ani, Viorel Pașca găzduiește sute de persoane cu probleme, fără venituri sau un acoperiș deasupra capului, bolnavi în stadii avansate, cu amputații de la degerături, cu boli psihice, pe care i-a primit inițial la domiciliul său din localitatea Dumbrava. Reușește din donații și din ajutorul voluntarilor să le asigure mâncare zilnică, o locuință și medicamente. Sunt foarte puțini cei care au un venit, extrem de mic.
Pe parcurs, faptele sale au atras atenția mai multor persoane de bine care l-au ajutat să cumpere câteva case pentru nevoiași, numărul lor ajungând în prezent la nouă. Doar patru sunt pe numele său, din donații, celelalte patru fiind cumpărate și amenajate de o televiziune olandeză, cu care are contract de folosință, sau de un patron din Arad care i-a pus-o la dispoziție pentru nevoiași. Casele se află în localitățile Dumbrava și Tinca.

la lupta pentru Adevăr!
Pe același subiect

Actrița Cristina Caragea de la Teatrul Davila din Pitești a murit ”mult prea devreme”

Ziarist decedat la mai puțin de două luni de la moartea soției sale, judecător în Râmnicu Vălcea

Magdalena Radu: Accidente feroviare ca cel de la Galați sau cel din Teleorman de săptămâna trecută o sa mai tot vedeți

Medicul Ruxandra Iacob, fiica celebrei avocate Paula Iacob, a murit subit la vârsta de 63 de ani în urma unui accident vascular cerebral. Aceasta lasă în urmă averea colosală a mamei sale

APEL UMANITAR pentru Andrei Răbulea, un polițist de 27 de ani din Alba, diagnosticat cu anevrism disecant pe artera cerebrală

Trei morți subite din sistem în aceeași zi. Români în floarea vârstei mor pe capete după campania de vaccinare ”sigură și eficientă”
Recomandările noastre

Ce a fost Masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941? NKVD-ul a vrut să scape de românii patrioți, anticomuniști. Supraviețuitorul Petru Huțan: „Trăgeau după noi ca după iepuri”. Victor Roncea: O mărturie video pentru ISTORIE

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)