ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bucureștean a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost bătut grav de un taximetrist de la firma Leone căruia i-a cerut la finalul unei curse bon fiscal și a refuzat să plătească mai mult decât indica aparatul de taxat.

Este consecința pasivității autorităților care închid ochii la abuzurile taximetriștilor de ani de zile.

Călătoria cu taxiul în București a devenit o aventură. Aproape zilnic auzim despre câte un abuz al taximetriștilor, fie că este vorba de modul în care se comportă în trafic, fie că își tratează necivilizat clienții.
Un caz aparte a avut loc în urmă cu o lună. Alin Berba, 30 de ani. a luat un taxi din Centrul Vechi cu destinația Obor.

Un taximetrist de la Leone a acceptat cursa, însă când s-a urcat în mașină tânărul a fost informat că-l va costa 25 de lei cursa. Acesta nu a zis nici da, nici ba. "În drum spre casă în zona Pieței Unirii, taximetristul a fost oprit de polițiști, care făceau o razie. I-am spus polițistului că șoferul mi-a cerut mai mult decât costă cursa. Agentul s-a uitat la aparat, a văzut că merge și mi-a zis că nu are ce să facă și ne-a dat drumul să plecăm", a spus Alin Berba pentru Adevărul.

Problemele aveau să apară la destinație. Iritat că pasagerul i-a plătit doar suma indicată de aparat și a avut neobrăzarea să mai ceară și bon fiscal, taximetristul l-a bătut până la leșin cu o bâtă din dotare.

"Am ajuns acasă, cursa făcea 10 lei și ceva, i-am dat 11 lei și am cerut bon fiscal. Mi-a zis că nu mi-l dă și mi-a cerut 25 de lei. Am refuzat și am coborât din mașină. Am văzut că a scos din portieră o bâtă de baseball și a vrut să fug, dar nu am apucat. M-a lovit cu bâta în cap de mai multe ori, după care nu am mai simțit nimic. Nu știu cum am reținut indicativul de pe taximetru: 361", își amintește Berba.

După ce și-a revenit, tânărul a mers la Secția 9 Poliție și a depus plângere. Ulterior, a mers la Institutul de Medicină Legală pentru a-și lua un certificat medico-legal. Polițiștii au tărăgănat ancheta încă de la început. Revoltător este că polițiștii l-au sfătuit să-și retragă plângerea.

"Mă simțeam ca un infractor, ca și cum eu aș fi greșit cu ceva. Polițiștii mă priveau cu reticență și cu răceală. M-au chemat la identificare după niște planșe cu două persoane care ar deține licența 361, număr pe care îl reținusem. Am spus că nu recunosc niciunul dintre ei. Mi-au arătat un taximetru Renault, dar eu mă urcasem într-o mașină Dacia Logan. Atunci, unul dintre polițiști mi-a zis că ar fi mai bine să-mi retrag plângerea. Tonul era că nu s-a întîmplat nimic grav și că oricum nu îl vor găsi pe taximetrist. Așa am simțit eu că polițiștii nu vor să iasă din birou și că astfel de fapte sunt nimicuri pentru ei", a spus Alin Berba.

Sătul de inacțiunea polițiștilor, tânărul a angajat un avocat, depunând la instanță o plângere penală pentru agresiune.