ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un autocar în care se aflau aproximativ 50 de turişti ucraineni s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe drumul european 87, în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila, primele informaţii arătând că două persoane, între care un copil, au murit, şi mai multe au fost rănite.

Din primele informaţii, se pare că şoferul autocarului a făcut o manevră nefericită, iar autocarul s-a răsturnat pe raza comunei Baldoveneşti.  În urma accidentului, două persoane, printre care și un copil de 4 ani, au murit și cel puțin 20 persoane sunt rănite. Majoritatea prezintă traumatisme craniene și ale membrelor.

"Potrivit datelor din acest moment, care se pot schimba pe parcurs, e vorba de un autocar cu mai mulți copii, răsturnat între Galați și Brăila. Aproximativ 50 de persoane au fost implicate. Din păcate avem un adult și un copil decedați. A fost declanșat planul roșu și au fost  trimise echipaje suplimentare , iar 2-3 elicoptere sunt în așteptare”, a declarat Raed Arafat, conform B1 TV.

"Medicii de la UPU pot să decidă dacă sunt pacienți de transferat. Vor fi trimise cel puțiun 2, 3 elicoptere pentru asigurarea transporturilor, dacă vor fi necesare. Lucrurile se pot schimba pe parcurs. La fața locului este medicul șef de la SMURD Galați și șeful de la ISU Brăila", a mai precizat acesta.

Autocarul se întorcea de la Istanbul și mergea spre Chișinău, majoritatea persoanelor din autocar fiind moldoveni și ucraineni.