ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brașovenii aflați într-o situaţie dificilă sau de risc atunci când sunt în oraş pot apăsa butonul de panică, prin care se alertează dispeceratul primăriei. Sistemul a fost inaugurat de Primăria Braşov şi poate fi folosit de persoane care sunt atacate de necunoscuţi, de cei cărora li se face rău sau care observă ceva în neregulă, informeaza digi24.ro.

Din dispeceratul integrat al Primăriei sunt monitorizate cele 42 de butoane de panică instalate în puncte cheie din oraș, în zona centrală, în unele parcuri, la intrările şi ieşirile din oraş.Oricine apasă pe unul din aceste butoane, pentru a sesiza o situaţie specială, poate intra rapid în legătură audio-video cu un dispecer de serviciu care va direcționa apelul la fel de rapid spre echipele abilitate să intervină.

Sistemul a costat aproape 10 milioane de lei şi permite, de asemenea, controlul direct al fiecărui punct de iluminat public din Braşov.

Se va putea remedia rapid orice avarie şi se va adapta intensitatea luminii în funcţie de necesar, facând economii la buget.