ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei mai periculoși șoferi de care ar trebui să vă feriți dacă îi întâlniți pe șosele sunt bucureștenii și constănțenii. 
 
ASF a publicat o analiză privind frecvența daunei și valoarea medie a daunelor la polițele RCA în funcție de vârsta asiguratului, puterea cilindrică a vehiculului asigurat, locul înmatriculării.
 
Potrivit studiului ASF frecvența daunei este de 6,78% în cazul persoanelor fizice cu vehiculele înmatriculate în București și de 6,40% în cazul înmatriculărilor în Constanța.
 
În cazul bucureștenilor, una dintre explicații ar putea fi traficul mai aglomerat din Capitală, posibil factor de favorizare a accidentelor. Urmează în clasament cei cu mașini înmatriculate în Iași, 6,27%, și Ilfov cu 5,89%. Frecvențele minime ale daunelor s-au întâlnit în perioada 2013-2015, pentru care s-a făcut studiul, în cazul vehiculelor înmatriculate în Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Sălaj cu 3,42%. Cifrele sunt valabile pentru persoane fizice.

În cazul persoanelor juridice, valorile aproximativ se dublează, iar clasamentul se schimbă. Cele mai multe daune au fost întâlnite în cazul vehiculelor înmatricultae în Cluj, Ilfov, Iași, Galați, Dolj (peste 11%) iar cele mai puține la cele din Călărași, Caraș Severin, Botoșani, Harghita, Hunedoara Covasna, Sălaj (între 6% și 7%).