ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri 14 septembrie este o zi de mare praznic în Biserica Ortodoxă, în calendar fiind pomenită Înălțarea Sfintei Cruci.

Cu această ocazie, marți 13 septembrie, în București are loc tradiționala procesiune „Calea Sfintei Cruci, scară spre cer”. Evenimentul va începe la ora 19:00.

Procesiunea va porni de la biserica Sfintei Cruci (Calea Victoriei 198, sector 1, vis-a-vis de Muzeul George Enescu) spre Parcul Nicolae Iorga, urmând a se înconjura parcul cu cântări ortodoxe. Cu ocazia acestei procesiuni, credincioșii vor avea în mijlocul lor și racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mucenițe Filofteia.

La finalul procesiunii, va avea loc un concert de muzică bizantină. Organizatorii îi îndeamnă pe credincioși să poarte cu ei, spre mărturisirea publică a credinței, o cruce sau o icoană cu Sf. Filofteia.

Miercuri, după Sfânta Liturghie, poporul se poate închina în fața unei bucăți din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Hristos. 
 
”Deoarece anul acesta este anul Educatiei tinerilor in Patriarhia Româna, dorim ca in procesiune dupa steaguri sa urmeze tinerii inaintea Sfintelor Racle cu Sfanta Filoteia (ocrotitoarea tinerilor) si a Sfintei Cruci, apoi preotii si credinciosii. Vă invitam cu drag in numar cat mai mare la procesiune care este marti pe 13 septembrie dupa slujba de priveghere.”, sună mesajul preotului paroh al Bisericii Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile, părintele Cristinel Trandafir.

La 23 ani de la moartea lui Horia Bernea, creatorul Muzeului Țăranului Român, succesorii lui îi ucid creația, prin filme anticreștine. Bernea: La Muzeu am pus în centru omul istoric al satului românesc. Succesorii: FUCKING și ARSENIE, VIAȚA DE APOI