ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spectacolul „Luna Tango" se joacă miercuri seara la București cu casa închisă. Organizatorii promit o nouă reprezentație în luna octombrie.

«"LUNA TAngo", o idee plecată de la "LUNA TA", oferă un spectacol inedit despre drumul inițiatic al unui personaj care trece prin etapele vieții și milongii, personaj interconectat cu toate celelalte personaje, ale căror povești și personalități lasă o amprentă vibrantă asupra noii sale identități. Și cum tangoul este viața pe ringul de dans, iar viața este un tango în afara ringului, firele vieții și tangoului din "Luna Tango" se suprapun, invitând spectatorul să intre într-o lume misterioasă, de noapte, de dans și tango, unde teatrul este chiar viața însăși, unde muzica live este sursa impetuoasă ce descătușează emoțiile și energiile latente cele mai ascunse», a publicat astăzi Lucian Stan pe pagina de Facebook a școlii sale. Lucian Stan, dansator profesionist și profesor de dans, interpretează cu măiestrie în spectacol rolul principal, cel al Străinului. 

Conform unui comunicat transmis redacţiei Active News, spectacolul se desfășoară pe muzica live oferită de Mariano Castro (pian), de Cvartetul Passione (viori, violă, violoncel) și de Jezebel (voce). Din distribuție fac parte Laura Iaru și Csongor Kicsi, campioni europeni la tango salon, 2015, Raluca Aldea și Lucian Stan, semifinaliști europeni la tango de scenă în anii anteriori, Levente Szas, dansator și profesor de dans contemporan. Echipa de creație artistică este formată din Carlos Luissi Maturano, Andrei Baican și Levente Szas (coregrafi), Erwin Șimșensohn (consultant artistic) și Oana Danzer (scenograf).

În această seară, în sala ARCUB se vor afla reprezentanți ai Ambasadei Argentinei la București și ai Institutului Cervantes. Ambele instituții salută inițiativa de a organiza un asemenea spectacol în România și se bucură de rezonanța pe care muzica de tango o are cu specificul nostru latin.

Biletele pentru astăzi s-au terminat încă de săptămâna trecută. Organizatorii promit o nouă reprezentație în luna octombrie, la o dată care se va anunța ulterior pe site-ul evenimentului, lunatango.ro. 

Spectacolul „Luna Tango" este organizat de Asociația pentru Cultură și Tango în parteneriat cu Academia Națională de Tango din Austria și cu pianistul Narcotango – Mariano Castro; este sprijinit de Ambasada Argentinei la București și de Institutul Cervantes din București. 

Spectacolul face parte din proiectul „Cultura Tango" produs de Asociația pentru Cultură și Tango și beneficiază de co-finanțare din partea Mininsterului Culturii, prin Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
 
Săptămâna trecută, a avut loc, în premieră, Luna Tango la Craiova. Astfel, Opera română din Craiova a găzduit pe 9 septembrie, „Luna Tango”, spectacol de tango-teatru și muzică live. Mariano Castro, Cvartetul Passione și trupa de dansatori „Luna Tango" au prezentat publicului craiovean o poveste inspirată din serile de tango argentinian și adusă în fața publicului, într-o formă inedită, de către echipa artistică formată din Carlos Luissi Maturano, Andrei Baican și Levente Szasz (coregrafi), Erwin Șimșensohn (consultant artistic) și Oana Danzer (scenograf).
 
Pentru a vedea imagini minunate de la spectacolul ce a avut loc în Craiova, click AICI