București, șapte orașe într-unul singur. Haosul urbanistic al Capitalei e determinat și de interesele primăriilor de sector

Șapte orașe într-unul singur. Așa arată Bucureștiul în viziunea arhitecților, care spun că orașul este dominat de haos urbanistic și de interesele fiecărei primării de sector. Specialiștii cer o lege care să stabilească foarte clar în ce direcție să se dezvolte orașul.
Cartierul Pipera. Clădiri de sticlă, companii internaționale, zeci de mii de locuri de muncă și salarii de top. La polul opus - zona Ferentari. Blocuri vechi, munți de gunoaie, străzi insalubre și mii de asistați sociali.
Cel mai recent raport al Ordinului Arhitecților București dezvăluie haosul urbanistic.
„Se degradează văzând cu ochii viața urbană, se degradează confortul urban, Bucureștiul începe să fie mai puțin sustenabil decât era înainte. Fiecare cetățean o simte pe pielea lui, în felul lui și în conflictele zilnice pe care le are, de când se trezește până se culcă”, potrivit Șerban Sturdza, președintele Ordinului Arhitecților București.
Capitala s-a dezvoltat complet neuniform în ultimul sfert de secol, potrivit digi24.ro. De la clădirile luxoase de birouri, la cele înghesuite printre monumente istorice, la sărăcia din unele cartiere și până la mini-orașele cu zeci de mii de blocuri și case înghesuite la periferie.
„El arată ca, în momentul de față, dacă ne uităm pe un plan, ca o foaie strânsă undeva la mijloc, aproape mototolită. Orașul are nevoie de un teritoriu mai mare. La două milioane de locuitori este foarte restrâns”, spune Adrian Bold, arhitectul-șef al Capitalei.
Dezvoltarea neunitară este pusă și pe seama împărțirii administrative a orașului.
Cel mai bun exemplu este Bulevardul Unirii, unde două primării au viziuni diferite despre cum trebuie să arate.
„Toate chestiunile astea dau o impresie absolut bizară că, de fapt, nu trăim într-un oraș, ci în șapte orașe”, adaugă Bogdan Bogoescu, arhitect.
Lipsa unei baze de date complete a tuturor clădirilor și terenurilor din oraș și desființarea Centrului de Dezvoltare Urbană încă de acum șase ani au dus la situația actuală, spun experții.
În schimb, Primăria vrea să schimbe radical zona centrală a orașului până în 2023 și urmează să implementeze primele șase proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Colegiul Pseudo-Medicilor reîncepe prigonirea Medicului Răzvan Constantinescu după ce acesta a ridicat problema MORȚILOR SUBITE din rândul cadrelor medicale în urma vaccinării cu seruri experimentale Covid. ”Abia aștept să-i umilesc din nou!”

Ziua de Vest: Fritz nu a primit cetățenia română. Confirmare oficială: Străinul care conduce Timișoara nu poate prelua USR după puciul anti-Lasconi

AL PATRULEA DECES SUBIT LA SPITALUL SF. SPIRIDON DIN IASI. După trei medici a picat și un brancardier

Teren intravilan de 3500 de metri aproape de malul lacului Buftea, în satul Mănăstirea, comuna Crevedia, la preț de apartament - Un loc ideal de mutat la casă pentru tine sau pentru mai mulți prieteni cât și o oportunitate de afaceri. VÂNZARE DIRECTĂ

La ce s-a ajuns: presa ieșeană aplaudă pedepsirea DIN PANDEMIE cu 5000 de lei, de către Jandarmerie, a unei bătrâne ”anti-vacciniste” cu o pensie de 1200 de lei pe lună. Tribunalul Iași a menținut sentința aberantă

Doliu în lumea artistică: fotograful Cornel Bodea a murit subit în timp ce fotografia la o nuntă
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)