Directorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a anunțat, vineri seară, pe contul lui de social media, că se va autosesiza în cazul lui Mihai Chirică, primarul Municipiului Iași, care a declarat într-o emisiune găzduită de BZI, că „resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație, putem spune La revedere! Adică, o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac”, potrivit Mediafax.

Asztalos Csaba a postat, vineri seară, pe contul lui de social media, enunțul „Autosesizare!”, urmat de adresa unei știri publicate de Newsweek despre interviul dat de Mihai Chirica în studioul BZI

Primarul Municipiului Iași a declarat, într-o discuție despre educație și despre importanța ei, că dacă nu se investește în domeniu, riscăm să fim cuceriți și conduși de imigranți „coborâți din copac mai deunăzi”. Presupusa discriminare nu îi vizează doar pe cetățenii de altă naționalitate, ci și pe românii care, în opinia lui Mihai Chirică, „se comportă ca niște congolezi”.

„Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație, putem spune La revedere! Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și or să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez, că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi, și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație", a opinat primarul Chirica în cadrul unui interviu acordat publicației Bună ziua, Iași!
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews