ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a anunțat, vineri seară, pe contul lui de social media, că se va autosesiza în cazul lui Mihai Chirică, primarul Municipiului Iași, care a declarat într-o emisiune găzduită de BZI, că „resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație, putem spune La revedere! Adică, o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac”, potrivit Mediafax.

Asztalos Csaba a postat, vineri seară, pe contul lui de social media, enunțul „Autosesizare!”, urmat de adresa unei știri publicate de Newsweek despre interviul dat de Mihai Chirica în studioul BZI

Primarul Municipiului Iași a declarat, într-o discuție despre educație și despre importanța ei, că dacă nu se investește în domeniu, riscăm să fim cuceriți și conduși de imigranți „coborâți din copac mai deunăzi”. Presupusa discriminare nu îi vizează doar pe cetățenii de altă naționalitate, ci și pe românii care, în opinia lui Mihai Chirică, „se comportă ca niște congolezi”.

„Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație, putem spune La revedere! Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și or să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez, că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi, și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație", a opinat primarul Chirica în cadrul unui interviu acordat publicației Bună ziua, Iași!