ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


6.000 de copii din familii nevoiașe vor primi sărbătoarea Nașterii Domnului cu cadouri sub brad,  în urma unei campanii organizate la Iași de preotul Dan Damaschin, care slujește la biserica din curtea Maternității „Cuza Vodă” din Iași, după cum ActiveNews a semnalat anterior

După ce miercuri preotul Dan Damaschin dezvăluia pe Facebook că au mai rămas 1340 de copii fără sponsor, duminică, acesta a anunțat că încă 1000 de copii se adaugă listei inițiale, în urma vizitelor efectuate în teritoriu. Astfel, apelul de a face donații pentru a ajuta copiii defavorizați rămâne mai actual ca niciodată.  

„Mai sunt 1340 de copii fără donator! Da, dragilor! Noi nu am fost cuminți! La noi nu vine Moș Nicolae și nici un Moș Crăciun! La noi vin doar Îngeri păzitori, cu daruri multe și cu nenumărate bucurii. Ne copleșesc cu daruri minunate pentru ai noștri dragi copii. În curând pornim la drum! Să ne miluiască Domnul Hristos!”, îndemna, miercuri, preotul Dan Damaschin.

Până duminică, situația donațiilor s-a ameliorat, dar a crescut nevoia continuării eforturilor, din cauza identificării de noi potențiali beneficiari.

„Dragilor, preocupați din cale-afară să ducem bucuria Nașterii Domnului în casele copiilor sărmani, efectiv, n-am băgat de seamă că lista s-a topit de atâta dragoste. Slavă lui Dumnezeu! Dar cu Anastasia și cu Daria cum rămâne? Ieri (vineri, n.r.), după slujba din Biserică am mers pe teren, unde, ce să vezi? Lume nouă! La doar 30 km de Iași, o mamă văduvă de vreo 40 de zile se tot gândea cum o va scoate la capăt cu sărbătorile, cu datoriile de la înmormântare și cu toate celelalte. Am deturnat repede cele trebuincioase și am oferit zicem noi, o picătură de speranță neașteptată Liviei și celor 8 copilași orfani.
(...) vă mai spun doar că zilele viitoare, cum apucăm și tragem o gură de aer și un pic de suflet, mai adăugăm încă 1.000 de copii. Ca la noi, la nimenea! Așa că, nu cumva să dați banii pe prostii, pentru că Anastasii și Darii mai avem, mii! Mulțumim, oameni buni! Slavă Ție Doamne, Slavă Ție!”, a adăugat preotul duminică dimineață.

Acesta explică în ce fel se pot implica cei care doresc să ajute: alegerea (cel puțin a) unui copil din lista celor nevoiași; plata sau alcătuirea unui pachet de sărbători care să conțină trening, ghete, geacă, produse de igienă și de curățenie, alte obiecte de folos; trimiterea darului către Asociația „Glasul Vieții”.

Regulamentul este detaliat mai jos:

„1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului sau ne dați un mesaj privat (precizând același cod), iar noi vă trecem in dreptul copilului ales.

2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Pentru asta, reduceți bugetul vacanțelor care au mai rămas, sau cele pe care le plănuiți pentru anul viitor și sigur veți economisi ușor și veți putea trimite către noi, în cont sau prin porumbei voiajori 250 lei (că așa e tradiția), 50 Euro, 45 lire sau 55 dolari, cu precizarea „pentru GRĂUNTELE DE IUBIRE”.

Noi, fuguța la făbricuța cea adevărată și venim cu desaga plină cu de toate - trening, ghete, geacă, produse de igienă și de curățenie și dulciuri.
Aici găsiți lista cu copilașii pe care îi puteți sprijini, achitând contravaloarea acestui fel de pachet:


Dacă vreți neapărat să faceți dumneavoastră cumpărăturile, noi nu ne supărăm. Alegeți pentru acest demers doar copiii care se află în tabelul acesta:


Nu uitați faptul că pachetul trebuie neapărat să conțină următoarele: trening, ghete, geacă, produse de igienă și de curățenie, iar dacă vreți să mai completați cu ceva, nu ne supărăm!

Vom avea rugămintea ca cel târziu până la 1 decembrie (data s-a prelungit! -n.r.) să ne trimiteți coletul la Iași, la Biserica Maternității Cuza Vodă, la care adăugați în cont, la poștă sau în cutiuță 50 de lei pentru alimente.

FOARTE IMPORTANT!
Aici aveți toate datele necesare pentru a transfera bănuți sau colete:
Asociația „Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)
Paypal pr.dandamaschin@yahoo.com

Adresa de corespondență este: Iași, str. Cuza Vodă nr. 34, la Biserica Maternității Cuza Vodă”, a explicat preotul Dan Damaschin, prietenul copiilor nevoiași.