ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai neobișnuită campanie umanitară din România, "Bani cu suflet", continuă la Cluj-Napoca, la trei ani de la lansare.

Acesta pune plicuri cu bani - orice sumă își permite într-o zi sau o perioadă -, în diverse locuri din oraș. Apoi dă indicii, pe Facebook, despre locul în care se află „comoara”. Singura obligație a celui care găsește plicul este să dea jumătate din sumă unei persoane sărace. Și depinde doar de el dacă o face sau nu. 

De exemplu, un plic cu 50 de lei a fost ascuns în Parcul Central al orașului.

După trei ani, inițiatorul campaniei este în continuare anonim pentru marea majoritate a celor 15.000 de clujeni care urmăresc pagina de Facebook a campaniei. Cei care îl cunosc îi dau o parte din banii cu care susține campania.

„Pot să spun că provin dintr-o familie destul de simplă, nu am avut o copilărie deloc abundentă, și abundent e un epitet frumos spus aici, și tot timpul, toată viața mea, am fost, într-adevăr, atent la tot ce înseamnă oamenii mai săraci”, spune inițiatorul campaniei „Bani cu suflet”, potrivit digi24.ro.

Cei care urmăresc indiciile și găsesc plicurile sunt rugați să dea jumătate din sumă unor oameni care au cu adevărat nevoie. Mulți o demonstrează cu fotografii pe pagina de Facebook. Despre alții, nu se știe ce au făcut cu banii. De aceea este și greu de spus câți oameni au fost ajutați până acum.