ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul București a decis definitiv joi că fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat.

Tribunalul a respins apelul lui Piedone și a menținut decizia luată miercuri de Judecătoria Sectorului 4, instanță care admisese mai multe contestații depuse de rude ale victimelor incendiului de la Colectiv și de avocatul Gheorghe Piperea împotriva participării lui Piedone la alegerile pentru funcția de primar al sectorului 4.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 au arătat în motivare că au respins candidatura lui Piedone nu pentru că ar fi existat nereguli în listele de susținători, ci pentru că propunerea de candidatură a fost aprobată în mod greșit de organizația sectorului 4 a Partidului Puterii Umaniste, și nu de organizația municipiului București a acestui partid, așa cum prevede legea electorală.

Judecătorii susțin că Piedone nu a nerespectat dispozițiile art.47 alin. (1) din Legea 115/2015, care prevăd că propunerile de candidați se fac în scris, în două exemplare originale și două copii, de către partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale sau organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, "sub semnătura conducerii organizațiilor județene ale acestora și pe baza listei susținătorilor".

Concret, Piedone a candidat la funcția de primar al sectorului 4 din București, municipiu care nu face parte din niciun județ, astfel că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată și să provină de la conducerea organizației municipiului București, cum de altfel este reglementat și în statutul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), disponibil pe pagina online a formațiunii.