ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Județean de Istorie Botoșani are în vedere redeschiderea, în acest an, a Casei Memoriale "Ștefan Luchian" din orașul Ștefănești, a declarat directorul muzeului, Aurel Melniciuc.

Potrivit acestuia, redeschiderea Casei Memoriale "Ștefan Luchian" a fost propusă în anul în care se împlinesc 100 de ani de la moartea marelui pictor român.

"Noi am făcut proiectul și am cerut finanțare de la Consiliul Județean (CJ). Ne-am dori să primim finanțare și să putem termina lucrările până pe 28 iunie, când se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Luchian", a afirmat Melniciuc, potrivit Agerpres.

Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a clădirii aflate în patrimoniul CJ este de 1,2 milioane de lei. Muzeul "Ștefan Luchian" din Ștefănești a funcționat până în 2007, când a fost închis din cauza stării avansate de degradare.

Acum, autoritățile intenționează să redeschidă muzeul, dar și un centru cultural, în care să aibă loc periodic tabere de creație.