ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un castel vechi de 500 de ani din Brașov s-a vândut în timp record după ce oferta a fost postată pe un site de anunțuri. 

Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz a fost scos la vânzare, la preț de garsonieră, 38.000 de euro. Castelul are opt camere și o curte de 8.000 de metri pătrați. Nu se știe încă cine este noul proprietar.

Cădirea este într-o stare avansată de degradare.

Castelul Guthman-Valenta a fost construit în 1553 și, de-a lungul timpului, a avut mai mulți proprietari. La un moment dat aici au fost birouri ale fostului IAS. De atunci însă nimeni nu s-a mai ocupat de acest castel, din care au mai rămas doar zidurile.

Construcția aparținea acum unei firme care a intrat în faliment, potrivit digi24.ro. Lichidatorul a tot încearcat să-l vândă la licitație, cu un preț de pornire de 38.000 de euro, dar fără succes. Potrivit lichidatorului judiciar, castelul Guthman-Valenta a fost vândut astăzi unui cumpărător care a dorit să rămână anonim. Specialiștii spun că renovarea castelului va fi costisitoare.