ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O anchetă penală pentru distrugere a fost deschisă de polițiștii din Râmnicu Vâlcea după ce o biserică din municipiu a fost vandalizată de persoane necunoscute.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat că Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea s-a autosesizat în timpul patrulării ”cu privire la inscripțiile realizate pe Catedrala din Ostroveni, în noaptea de 27spre 28 noiembrie”.

Pe fațada bisericii a fost scris cu vopsea „Politica=Rânduială” și „Biserica=Masonică”, anunță Mediafax.

Dăscălete a adăugat că preotul paroh al bisericii a refuzat să depună plângere.

„S-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infractiunii de distrugere. Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului și verificări preliminare. Preotul paroh nu a depus plângere, deși a fost întrebat în acest sens, afirmând că își rezervă dreptul de a face asta ulterior. Cercetările continuă”, a afirmat reprezentantul IPJ Vâlcea.

Reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea au condamnat gestul, adăugând că în zonă urma să fie inaugurat un parc.

„În calitate de administratori ai acestui oraș, ne-am dat interesul să creăm în jurul Catedralei din Ostroveni un parc frumos,util atât copiilor cât și adulților. Am investit și în lăcașul de cult, înfrumusețând biserica pe dinafară cu fonduri deloc puține. Pe 3 decembrie urma să inaugurăm aceste investiții”, se arătă într-un comunicat al municipalității vâlcene.