ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane, printre care și omul de afaceri Viorel Cataramă, au protestat în Piața Victoriei, solicitând încetarea stării de alertă din România.

Protestatarii au purtat pancarte care solicitau demisia președintelui Klaus Iohannis, care afirmau că „Frica ucide România” sau care solicitau ca toți bolnavii să fie tratați în spitale.

Cataramă, care a înființat „Mișcarea Patrioților Români”, a scris că prin acțiunea sa condamnă „cu fermitate suprimarea drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor, acțiuni comise abuziv, conștient si asumat prin încălcarea Constituției, de către președintele țării și toate partidele parlamentare”.
 
Reamintim că un protest asemănător, dar de mai mare amploare a avut loc pe 15 mai. Atunci, autoritățile au afirmat că respectiva adunare ar fi „periculoasă”, dar nu s-a confirmat niciun caz de îmbolnăvire sau vreun focar de infecție după acel miting.
 
Iată mesajul integral al lui Viorel Cataramă:

Milioane de concetățeni au fost aduși în pragul nebuniei, al sărăciei sau chiar al foametei, milioane de români au fost considerați infractori și arestați la domiciliu fiind gășiți vinovați că au peste 65 de ani. S-a suprimat dreptul la viață (prin interzicerea accesului în spitale) a unor bolnavi a căror singură vină a fost că nu s-au îmbolnăvit de Covid-19. Cerem cu fermitate Parchetului General să demareze o anchetă și să-i aducă în față justiției pe toți cei vinovați de moartea acestor oameni nevinovați!
Țări europene, precum Franța, au demarat deja această acțiune. Economia țării a fost pusă la pământ, capitalul românesc a fost distrus aproape în totalitate, șomajul este în floare! Și asta, pentru că în fruntea țării se află oameni fricoși, lași și corupți! Într-o perioada cu atâtea sacrificii, bugetul țării a fost devalizat prin achiziții la prețuri umflate nejustificat și nenecesare. Trebuie să conștientizăm că datorită acestor abuzuri, pensiile și alocațiile pentru copii nu mai pot fi majorate, banii respectivi fiind folosiți la cumpărarea de măști, mănuși și alte asemenea lucruri…
 
Și toate acestea pentru ce? Pentru un virus care există, dar nu este nici pe departe așa de primejdios așa cum a
fost prezentat; coronavirus este o alarmă falsă, pericolul nu este mai mare decât nivelul considerat normal în cazul epidemiilor în general. Și asta o spune o agenție guvernamentală din Germania și o confirmă realitatea! În România a fost instaurată dictatură politico-medicală; în loc să se ocupe de tratarea bolnavilor, doctori precum Arafat, Cercel și Rafila ne amenință de dimineață până seară în spațiul public, băgându-ne pumnul în gură pentru a ne face bine cu forță. Mai devreme sau mai târziu și acești medici vor trebui să dea socoteală pentru ce au făcut. Să fie foarte clar: nimic nu se poate clădi pe frică, absolut nimic!
Dacă Regele Ferdinand ar fi avut intenția să fure câteva miliarde din visteria țării, ar fi clamat siguranță vieții românilor și ar fi capitulat în față inamicului fără lupta; fiind însă un patriot, le-a solicitat soldaților să lupte pentru patrie, iar aceștia și-au dat viață pentru că nouă să ne fie bine astăzi. Patrioții români au făcut România Mare, nu fricoșii! La Mărășești, la Plevna, patrioții s-au jerfit, nu lașii! Pentru că astăzi, nemernicii din fruntea țării să ne interzică Trianonul!
 
Vom clădi o Românie bazată pe o economie și un capital românesc puternice, vom asigura locuri de muncă și piețe de desfacere, mai ales la export. Vom face că ROMÂNIA SĂ FIE A ROMÂNILOR! Cerem Guvernului și Parlamentului să nu mai prelungească starea de alertă, să le redea românilor libertățile și dreptul la o viață normală! Și, condamnăm acțiunile forțelor progresiste de instaurare a unor regimuri de factură neo-marxiste, de desființare a Poliției, acțiuni susținute în mod inconștient în primul rând de Partidul Democrat din SUA. Acțiunile de demolare a statuilor unor patrioți, dar venerarea statuilor unor dictatori trebuie sancționată în mod drastic!