ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câțiva profesori din Timișoara spun că au găsit soluția pentru ca elevii să nu mai folosească, în timpul orelor, telefoanele mobile care-i pot ajuta să ia note mai mari la lucrări. 

„Toți stăteam pe telefoane în timpul orelor, nu eram atenți la profesor. E o metodă bună”, a spus un elev.

„Ne-am obișnuit, ne putem adapta la orice”, a spus un alt elev al Liceului Sportiv din Timișoara.

Până acum o lună, elevii pierdeau timpul la cursuri jucându-se cu telefonul mobil pe sub bancă ori navigând pe internet. Profesorii au găsit leacul: au amenajat, lângă tablă, o masă dedicată telefoanelor.

„Dacă văd o căsuță cu numele cuiva care nu are aparatul lângă, acel elev sau este absent sau are telefonul asupra lui”, a spus profesoara Diana Truți.

Elevii sunt mult mai atenți acum la ore fără telefonul mobil, ba mai mult dascălii spun că nu mai există nici riscul ca aceștia să copieze în timpul testelor cu ajutorul smartphone-ului.

Reprezentanții liceului spun că i-a inspirat o vizită la penitenciar, când vizitatorilor li s-a cerut să își lase telefoanele la intrare.

„Sunt urmări și acolo la fel ca la noi, în caz că e prins cu telefonul, se reține, se face un proces verbal și vine părintele să îl ridice”, a explicat directorul liceului Călin Rosenblum, potrivit digi24.ro.

Masa pentru telefoane a fost montată experimental, într-o singură clasă, dar va fi obligatorie, în curând, în toate sălile de curs.