ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 500 de copii cu dizabilități din Constanța nu primesc alocații pentru că părinţii nu au fost anunţaţi de autorităţi că au dreptul la aceşti bani.
 
Copiii ar fi trebuie să primească 754 de lei pe lună pentru mâncare, îmbrăcăminte şi rechizite. Alocaţia nu se mai poate acorda retroactiv deci părinţii au piert definitiv aceşti bani pentru că nu au fost corect informaţi, informează reporterntv.ro.

Elevii cu dizabilități integrați în sistemul de învățământ normal, nu în cel special, ar fi trebuit să primească de la 1 ianuarie 2015 suma de 754 de lei. Deşi fondurile există, aceşti bani nu au ajuns la copii deoarece părinţii spun că au aflat de pe Internet că micuţii lor au dreptul la această alocaţie.

Nu mai e mult până la sfârșitul anului, însă acești bani nu au ajuns încă la copiii. Părinţii se plâng că au fost plimbați între instituții fără niciun rezultat.

Cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului spun că din punct de vedere legal nu au cum să îi ajute pe părinți să intre în posesia alocației, dar că au luat inițiativa de a aduce la discuţii toate instutuțiile responsabile pentru a rezolva această problemă. 

"Noi am organizat o serie de întâlniri la inițiativa Consiliului Județean, întâlniri împreună cu reprezentanții Centrului Județean de Resurse și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța", a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Unica instituție care are o evidență exactă a numărului de copii cu dizabilități integrați în sistemul de învățământ în baza certificatelor de orientare școlară este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Lista cu cei aproape 500 de copii a ajuns abia după zece luni, la Inspectoratul Școlar Județean, care o va înainta către Consiliul Județean Constanța, cel care va aloca fondurile necesare acordării acestor alocații.

În cel mai fericit caz, cei aproape 500 de copiii cu dizabilități vor putea beneficia de aceste sume lunare începând din octombrie. Banii pe care ar fi trebuit să îi primească până acum, adică peste 7.500 de lei, fiecare elev, sunt pierduți din cauza lipsei de comunicare dintre instituțiile statului.