Cea mai BUNĂ cercetătoare din LUME lucrează în România: Performanța poate fi cunoscută în afară chiar dacă e făcută la noi în țară. Are 14 INVENȚII PREMIATE internațional și 50 de MEDALII

Cea mai bună cercetătoare din lume lucrează la Râmnicu Vâlcea, la Institutul de Criogenie și Separări Izotopice. Doar în ultimul deceniu, Elena David a avut 14 invenții și cereri de brevete în domeniul mediului și energiei, toate premiate la competiții internaționale. De-a lungul carierei a primit nu mai puțin de 50 de medalii și premii.
Pasiunea și perseverența i-au adus în 2012, la Geneva și în 2014, la Bruxelles, titlul de "cea mai bună cercetătoare din lume".
A reușit să obțină un gaz sintetic din prelucrarea deșeurilor menajere și hidrogen din deșeuri industriale. Pentru ambele deține brevete de invenție și deja mai mulți oameni de afaceri vor să-i pună ideile în aplicare. Secretul ei stă în modul în care vede lumea.
Ultimul brevet de invenție l-a obținut pentru modalitatea de recuperare a polimerului ce intră în componența sticlei securizate. În spatele fiecărui premiu stau, însă, multă muncă de laborator și cunoștințe temeinice. Colegii Elenei spun că este o mândrie să lucreze alături de ea.
„Este pasionată, este o persoană dedicată și acest lucru se observă foarte bine prin rezultatele obținute, cercetător științific gradul unu, nivelul cel mai ridicat în activitatea științifică pentru un cercetător", spune Vasile Stanciu, director științific.
„În primul rând este foarte puternică. Are o capacitate de muncă foarte, foarte dezvoltată. Pe mine m-a ajutat foarte mult, în primul rând să mă dezvolt personal", e de părere Adrian Armeanu, inginer mecanic.
Totul a pornit de la o notă mică primită la ora de chimie în școala generală. Atunci s-a ambiționat să învețe și nu s-a mai putut despărți de manualul de chimie. Până acum a câștigat peste 50 de medalii și premii speciale la saloane de inventică din toată lumea. Ofertele din străinătate au venit în număr mare imediat după Revoluție, dar le-a refuzat pe toate. Nu se poate despărți de țara în care s-a născut.
„În viață nu totdeauna numai banul contează. Performanța poate fi cunoscută în afară chiar dacă e făcută în România. Recunoașterea vine, mai puțin partea materială. Poate că mult mai ușor s-ar fi rezolvat multe probleme. Așa am gândit atunci. Nu regret. (...) Orice lucru mare pornește de la lucruri simple, foarte mărunte, pe care poate nu le bagi în seamă dar de fapt sunt cheia marilor realizări", susține Elena David, potrivit digi24.ro.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Colegiul Pseudo-Medicilor reîncepe prigonirea Medicului Răzvan Constantinescu după ce acesta a ridicat problema MORȚILOR SUBITE din rândul cadrelor medicale în urma vaccinării cu seruri experimentale Covid. ”Abia aștept să-i umilesc din nou!”

Ziua de Vest: Fritz nu a primit cetățenia română. Confirmare oficială: Străinul care conduce Timișoara nu poate prelua USR după puciul anti-Lasconi

AL PATRULEA DECES SUBIT LA SPITALUL SF. SPIRIDON DIN IASI. După trei medici a picat și un brancardier

Teren intravilan de 3500 de metri aproape de malul lacului Buftea, în satul Mănăstirea, comuna Crevedia, la preț de apartament - Un loc ideal de mutat la casă pentru tine sau pentru mai mulți prieteni cât și o oportunitate de afaceri. VÂNZARE DIRECTĂ

La ce s-a ajuns: presa ieșeană aplaudă pedepsirea DIN PANDEMIE cu 5000 de lei, de către Jandarmerie, a unei bătrâne ”anti-vacciniste” cu o pensie de 1200 de lei pe lună. Tribunalul Iași a menținut sentința aberantă

Doliu în lumea artistică: fotograful Cornel Bodea a murit subit în timp ce fotografia la o nuntă
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)