Mai mult de 3.300 de austrieci ajung, în perioada 17 septembrie - 22 octombrie, la Sibiu în cea mai mare excursie organizată spre România în ultimii 25 de ani pentru pensionari străini. Cu o medie de vârstă de 70 de ani, pensionarii austrieci preferă în România sarmalele și prăjiturile și stau la cozi pentru a trimite cărți poștale acasă.

În următoarea lună, la terasele și restaurantele din centrul Sibiului va crește puternic media de vârstă. Mai mult de 3.300 de pensionari austrieci vor ajunge, în etape, cu autocarele în această zonă. Primul grup, de 650 de persoane, a sosit pe 17 septembrie și s-a întors deja în Austria, iar cel de-al doilea, de 750 de oameni, a venit duminică, cu 16 autocare, potrivit profit.ro.

Pensionarii sunt cazați în 9 hoteluri din Sibiu, dar în fiecare zi optează pentru o excursie în zonă, din care se întorc seara: Alba Iulia și Câlnic, Sighișoara și Hosman, Brașov și Bran.
 
"Stau șapte nopți și o să lase în România, conform estimărilor noastre prudente, circa 1,5 milioane de euro pe cazare, masă și excursii", spune Simion Giurcă, directorul Biroului Național de Promovare Turistică a României în Austria. El afirmă că acesta este cel mai mare "exod" de pensionari străini în România din ultimii 25 de ani.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews