ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai scump condiment din lume a început să prindă rădăcini în comuna gorjeană Bustuchin, informează Radio Craiova.

Autorităţile locale şi conducerea unei cooperative agricole din Spania au realizat o plantaţie experimentală de şofran pe câteva sute de metri pătraţi, pe un teren din localitate.

Astfel, Cooperativa Agricolă „Valea Amaradiei – Catalonia" va înfiinţa plantaţii de şofran, muri şi afini. Dacă în ceea ce priveşte murele şi afinele nu ar fi deloc probleme cu adaptarea la clima locală, şofranul este o plantă extrem de sensibilă şi are nevoie de condiţii speciale pentru a creşte.
 
Un kilogram de şofran ar fi cumpărat de spanioli cu 8.000 de euro. În funcţie de calitate şi zonă, şofranul se vinde prețuri între 4.000 şi 20.000 de lire sterline kilogramul. Pentru producerea unui singur gram de praf de condiment este nevoie de sute de fire.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews