ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul Cultural al Sectorului 1 îi învită pe bucureșteni la Fântâna de la Universitate, acolo unde se va organiza un eveniment în memoria celor căzuți acolo acum 28 de ani.

Pe 21 decembrie, de la ora 17:00, va avea loc un recital și o proiecție de film. Vor cânta Gheorghe Turda, Ansamblul „Opincuța” din Chișinău, Corul "Cantus Domini" și Corul bărbătesc din Finteușul Mare.

„Luna decembrie înseamnă Nașterea Domnului, tradiții, bucurie, cadouri, sărbătoare. Dar și Renaștere; șansa poporului român de a renaște de sub jugul comunist, libertate, unitate, ideal național.


Pentru toate acestea au luptat, în decembrie '89, părinții noștri, cinstind sacrificiul bunicilor și străbunicilor, care au murit pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori, pentru independența, integritatea, unitatea și suveranitatea țării. Suntem liberi astăzi să-i cinstim și noi, părăsind statutul de simpli beneficiari și asumându-ni-l pe cel de continuatori.

La 28 de ani de la Revoluție, Centrul Cultural al Sectorului 1 vă invită să marcăm împreună acest moment istoric, într-o zi simbol - 21 decembrie, într-un loc încărcat de emoție - la fântâna de la Universitate, în cadrul unui recital încununat de o proiecție de film.

Vor fi alături de noi, începând cu ora 17:00: Gheorghe Turda, Ansamblul "Opincuța" din Chișinău, Corul "Cantus Domini" și Corul bărbătesc din Finteușul Mare”, arată mesajul Centrului Cultural al Sectorului 1.