ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi a avut loc la Tribunalul Specializat Argeș termenul la care s-a judecat pe fond cererea deschiderii procedurii de insolvență a Primăriei Băiculești.

„În fața sălii de judecată nr. 4 din cadrul Tribunalului Specializat Argeș s-a judecat prima cerere de intrare în insolvență a unei Unități Administrativ-Teritoriale la cererea Creditorului. Instanța a rămas în pronunțare și așteptăm rezultatul. În mod surprinzător, Instanța nu a reținut nici o infracțiune de audiență comisă, așa după cum am solicitat. Debitorii mint în fața Instanței asupra însăși existenței unei creanțe. Să sperăm că celelalte instituții ale Statului își vor face datoria, deoarece am depus sesizări la Ministerul Public, la DIICOT, inclusiv la SRI. Fenomenul și amploarea corupției din Argeș care se manifestă printr-un decan angajat din banii publici, ceea ce Curtea de Conturi a constatat că este ilegal, va fi la un moment dat stopată, de către această Instanță, de către altele, vom vedea. Așteptăm rezultatul”, a declarat în exclusivitate pentru ActiveNews Simona Niculescu.  

Primarul comunei Băiculești, Niculae Dragnea, care a fost însoțit de o avocată, a fost prezent în Sala de judecată însă a refuzat să ne ofere un punct de vedere.

Pentru că nu a aplicat două Hotărâri definitive, prin care era obligată la plata unor penalități de 100 lei/zi (din 2014), respectiv 80 euro/zi (din 2016), pentru că nu a reabilitat un drum local din satul Valea Brazilor, Unitatea Administrativ Teritorială Băiculești ar putea să intre în insolvență.  

În opinia Simonei Niculescu, datoriile Primăriei Băiculești însumează peste 360.000 lei iar săptămâna trecuta, cunoscuta autoare a Manifestului de la Băiculești, a cerut în instanță insolvența Primăriei din comuna argeșeană (dosarul 301/1259/2017, Tribunalul Specializat Argeș).