ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Brăilei vrea să demoleze locuințele-fantomă ca să nu se prăbușească peste trecători după ce zidul unei asemenea clădiri a căzut peste un tânăr care venise să fure cărămizi, anunță Digi 24.

Poliția Locală din Brăila a identificat deja 10 imobile ai căror proprietari fie nu se cunosc, nu sunt de găsit sau pur și simplu nu reacționează la amenzi și somații.

Un caz special este cel al unui un edificiu care aparține Ambasadei Italiei. În ciuda somațiilor repetate ale primăriei, nimeni nu a făcut mai nimic.

Ambasada Italiei la București a făcut următoarea precizare: „Pe ambele fațade ale clădirii sunt amplasate anunțuri pe care scrie "Pericol de prăbușire". Pentru a evita posibile accidente, Ambasada Italiei a luat, de asemenea, toate măsurile necesare pentru siguranța și protecția clădirii în luna aprilie 2014.

Deși are un statut aparte, clădirea Ambasadei Italiei nu va avea parte de tratament diferențiat și riscă să fie demolată, iar proprietarul să suporte costurile. Primarul este decis să folosească orice metodă ca să scape de casele-fantomă.

„Inclusiv de preluare în domeniul public-privat al municipiului Brăila. Că după aia să pot să intervin, că acum nu pot să intevin, că nu sunt ale noastre”, a declarat Aurel Simionescu, primarul municipiului Brăila.

Vecinii acestor nepăsători sunt exasperați.

„Partea asta de sus cade, peretele ăla lateral e dus spre curtea mea și mi-e frică, că poate să cadă oricând în curte”, spune Ștefan Grama, vecin al unui imobil degradat.

Ca să arate că nu glumesc, autoritățile au dat deja 70 de amenzi celor care își lasă proprietățile în paragină.