ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câinele polițist i-a însoțit în misiuni pe agenții de la IPJ Vrancea în ultimii șase ani.

Reprezentanții IPJ Vrancea spun că persoanele interesate renunță la idee atunci când află că animalul este bolnav și bătrân. Câinele a slujit în Poliție peste șase ani, îndeplinind misiuni de patrulare și de intervenție.

Polițiștii din Vrancea încearcă să-i găsească un stăpân Gulei, o femelă rasa ciobănesc german în vârstă de 11 ani și 4 luni, care a fost scoasă la pensie din cauza unor probleme medicale.

Legea îi obligă, totuși, să organizeze o licitație cu strigare, pentru care eventualii doritori trebuie să consulte un caiet de sarcini. Prima licitație, care a pornit de la 200 de lei a avut deja loc în urmă cu cinci zile, însă Gula nu și-a găsit încă un stăpân. 

„Se organizează licitație. Prima dată nu s-a prezentat nimeni. La sfârșitul lunii, se organizează încă o licitație. Dacă nici atunci nu se va înscrie nimeni, va fi a treia etapă a procedurii. La final, animalul va fi dat cu titlu gratuit, prioritate având polițistul care a îngrijit câinele”, arată IPJ Vrancea.

IPJ Vrancea va mai organiza două licitații pe 27 noiembrie și 13 decembrie.

În prezent, IPJ Vrancea are 15 câini polițiști. Animalele sunt antrenate să participe la misiuni de intervenție, patrulare, percheziție și căutare în zone aglomerate.