ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circulația trenurilor este oprită, miercuri dimineață, în stația Ploiești Vest, după ce o pasarelă de patru tone a căzut peste calea ferată și a rupt firele de contact. 

„Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar prin stația Ploiești Vest este oprit la această oră din cauza prăbușirii pe calea ferată a unei pasarele metalice prin care trecea o conductă de apă a orașului”, se arată într-un comunicat transmis redacției.

De asemenea, sursa citată menționează faptul că în urma prăbușirii pasarelei peste cele 5 linii din stația CF Ploiești Vest  au fost rupte și firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

Potrivit CFR SA, șase trenuri de călători sunt oprite în stații dar se caută soluții pentru a remedia situația.

"Șase trenuri de călători sunt oprite temporar: 16032 (Brașov-București) - staționează în Ploiești Vest, 15124 (Slănic – Ploiești Vest) - staționează în Ploiești Vest, 1644 - (Baia Mare-București Nord) staționează în Buda, 15531 (București - Brașov)- staționează la intrare în Ploiești Vest, 1631 (Brașov-București) - staționează la intrare în Ploiești Vest și 3001 (București - Brașov) - staționează în Brazi.

Reprezentanții CFR SA și cei ai operatorilor de transport feroviar de călători analizează în acest moment soluțiile optime de continuare a traficului feroviar pe raza stației Ploiești Vest”, mai arată sursa citată.