ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cartea „O Revoluție eșuată”, apărută la Editura IRINI, semnată de Claudiu Iordache și dedicată liderului Revoluției din orașul de pe Bega, Lorin Fortuna, va fi lansată vineri, 20 decembrie, la ora 15:30, la Librăria „Mihail Sadoveanu” din București Evenimentul marchează simbolic împlinirea a 30 de ani de la înființarea primului partid antitotalitar din România, Frontul Democratic Român din Timișoara.

„Cartea pune la dispoziția cititorului motivele pentru care Revoluția nu a generat o renaștere a neamului românesc, ci o întoarcere la trecutul său întunecat, și scrutează tenebrele politicianului Ion Iliescu, cel care le-a permis apropiaților să-l numească „liderul Revoluției”, deși apariția sa în istoricul evenimentelor din decembrie 1989 s-a produs după fuga lui Nicolae Ceaușescu de pe terasa Comitetului Central, dictatorul izgonit de mulțimea revoltaților ce pătrundea în sediul puterii sale, în a șaptea zi a revoltei naționale.

Autorul cărții este cunoscut pentru seria de analize ce au avut drept obiect de studiu societatea românească a anilor 1989-2018: România pierdută, Clasa nevrednică, O Românie de câștigat, Homo Posteritas, Securitatea - Confiscarea unei națiuni, Revoluția Românilor, Agonia postdecembristă, Apocalipsa după Cioran.

Noua apariție editorială a lui Claudiu Iordache include informații mai puțin sau deloc cunoscute, ce pot completa vederea de ansamblu a celor aproape 30 de ani post-decembriști, timp în care România a ajuns printre cele mai sărace țări din Europa de după anul 1989. Altfel spus, chiar istoria confiscării României de către cea mai nocivă relicvă vie a Regimului dictatorial, Securitatea lui Ceaușescu.
 
Prin publicarea cărții „O Revoluție eșuată” în contextul împlinirii a 30 de ani de la declanșarea Revoluției Române din Decembrie 1989, autorul restituie o datorie de onoare istoriei Revoluției, românilor obișnuiți, precum și martirilor care au plătit cu sânge dreptul de a fi liberi pe pământul patriei lor”, informează Editura IRINI într-un comunicat de presă transmis redacției Activenews.