În data de 21 mai 2018, orele 17:00, se va desfășura concertul "Flori de centenar”, organizat în cadrul parohiei ortodoxe „Sfântul Nicolae” din satul Târzii, com. Oltenești, jud. Vaslui.
 
Evenimentul reunește interpreți de top din lumea muzicii populare, de pe cele două maluri ale Prutului, ca semn al dorinței de Unire cu frații noștri din Basarabia, informează un comunicat primit pe adresa redacției ActiveNews.
 
„Cea mai cunoscută solistă a cântecului românesc din Bucovina, doamna Sofia Vicoveanca alături de ansamblul Baștina al Casei de cultură Strășeni din Basarabia, cât și alți 10 interpreți vor încânta publicul în cele câteva ore de muzică autentică românească, păstrată cu sfințenie de la strămoșii noștri.

Și pentru a sprijini tinerele talente și a contribui la relansarea muzicii populare românești, la acest eveniment se oferă posibilitatea elevilor și studenților să apară în concerte, să intre în contact cu profesioniști și nume consacrate din acest domeniu.

Dat fiind contextul actual – starea generală de dezbinare a societății românești și lipsa reperelor și a modelelor pentru tânăra generație – dorim să marcăm împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia printr-o serie de evenimente care să contribuie la revigorarea conștiinței naționale și la promovarea valorilor spirituale ale poporului român la nivel local și județean.

Începem acest demers cu gândul că un moment de asemenea importanță nu poate și nu trebuie să treacă fără a lăsa urme în mintea și inima noastră. Vă așteptăm cu drag!

Intrarea la concert este liberă!


Organizatori: Parohia Sf. Nicoale din satul Târzii cu binecuvântarea Episcopului de Huși, Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Tradițiilor – Vaslui.

Parteneri: - Școala Gimnazială C-tin Rotaru – Târzii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor – Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Consiliul Raional Strășeni, Primăria Zăpodeni”, sună comunicatul.