ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 6 aprilie, de la ora 19:00, maicile de la Mănăstirea Diaconești vor susține concertul „Raze prin zăbrele”. Evenimentul se va petrece în Catedrala Metropolitană „Sfântul Spiridon Nou” din București și este organizat cu binecuvântarea PF Daniel, Patriarhul României.

Programul concertului conține Stihiri de la Ceasurile Împărătești din Vinerea Patimilor, Cântece din Închisori, Colinde din Închisori și cântări pascale.

Mănăstirea Diaconești este o mănăstire de maici din județul Bacău, înființată în 1998,  stareță fiind monahia Evloghia Chirvase, iar preot duhovnic este protosinghelul Amfilohie.

Hramul Mănăstirii este „Adormirea Maicii Domnului”. Maicile de la Diaconești sunt formează unul dintre cele mai cunoscute grupuri psaltice din țara noastră.
 
Anul 2017 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul comemorativ al Patriarhului Justinian și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.