Consiliul General al Muncipiului București a aprobat, în ședința de marți, tarifele de închiriere pentru evenimentele care se desfășoară pe Arena Națională.

Astfel, în cazul meciurilor din campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii, Cupa României și meciurile ale echipei naționale, tariful este de 13.000 de euro/eveniment.

Pentru partidele din UEFA Champions League se percep 28.000 de euro/eveniment, iar din UEFA Europa League,  23.000 de euro/eveniment.

Evenimentele culturale vor fi taxate cu 18.000 euro/eveniment, în timp ce evenimente speciale, cu închiriere inclusiv a Arenei Naționale, cu 30.000 de euro/eveniment.

Pentru evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului și spațiilor din tribune se vor percepe 15 euro de metru pătrat per eveniment.

În cazul serviciile de operare a Stadionului Arenei Națională, tariful este de 10.000 euro per meci, respectiv eveniment.

Pentru evenimentele de corporație, taxa este de 500 euro pe oră, iar pentru filmările private, de 400 de euro pe oră.

Prețurile vor putea fi actualizate anual.

Sumele încasate vor constitui venituri proprii la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și Primăria Municipiului București (PMB), fiind distribuite în mod egal între acestea, scrie Agerpres.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews