ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul General al Muncipiului București a aprobat, în ședința de marți, tarifele de închiriere pentru evenimentele care se desfășoară pe Arena Națională.

Astfel, în cazul meciurilor din campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii, Cupa României și meciurile ale echipei naționale, tariful este de 13.000 de euro/eveniment.

Pentru partidele din UEFA Champions League se percep 28.000 de euro/eveniment, iar din UEFA Europa League,  23.000 de euro/eveniment.

Evenimentele culturale vor fi taxate cu 18.000 euro/eveniment, în timp ce evenimente speciale, cu închiriere inclusiv a Arenei Naționale, cu 30.000 de euro/eveniment.

Pentru evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului și spațiilor din tribune se vor percepe 15 euro de metru pătrat per eveniment.

În cazul serviciile de operare a Stadionului Arenei Națională, tariful este de 10.000 euro per meci, respectiv eveniment.

Pentru evenimentele de corporație, taxa este de 500 euro pe oră, iar pentru filmările private, de 400 de euro pe oră.

Prețurile vor putea fi actualizate anual.

Sumele încasate vor constitui venituri proprii la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și Primăria Municipiului București (PMB), fiind distribuite în mod egal între acestea, scrie Agerpres.