ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierii generali ai Bucureștiului au adoptat, joi, un proiect de hotărâre care prevede suplimentarea cu 15 milioane de lei a sprijinului acordat Patriarhiei Române pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, dar și alocarea unui sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Mănăstirea Antim.

Aceeași hotărâre prevede și suplimentarea cu 400.000 de lei a fondurilor destinare Centrului de Protecție a Plantelor București; 2,3 milioane lei pentru Muzeul Național al Literaturii Române; 2,4 milioane lei pentru Muzeul Municipiului București și 789.000 lei pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

Decizia a fost votată de 31 de consilieri, iar 20 s-au opus.

Consilierii Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) au anunțat că vor vota împotriva acestui subiect, Nicușor Dan susținând că a făcut o serie de cerințe:

"Am solicitat CGMB ca Gabriela Firea să fie mandatată să ceară BOR:
situația tuturor finanțărilor publice pentru Catedrală
lista detaliata pentru toate obiectivele de investiții pe perioada 2011 - 2016 pentru domeniul Culte/Religie
caietele de sarcini pentru licitații, contractele și actele adiționale, facturile
rapoartele instituțiilor de control precum Inspectoratul de Stat în Construcții, Garda de Mediu, Poliția Locală, Poliția Romană, Administrația Monumentelor si Patrimoniului Turistic".

Pe lângă USB, împotrivă au votat și consilierii PNL. Pe facebook, Nicușor Dan a afirmat:


Primarul General, Gabriela Firea, a afirmat că nu este vorba despre o rectificare, ci de o redistribuire și a negat afirmațiile potrivit cărora cele 3 milioane de euro destinate Catedralei Naționale ar reprezenta cea mai importantă sumă alocată de la începutul mandatului său. În acest sens, ea a precizat că au fost efectuate cheltuieli în valoare de 60 de milioane de euro pentru rețeaua de termoficare, dar și pentru investiții în transportul în comun sau pentru o serie de instituții subordonate PMB.

Tur virtual al Catedralei Mântuirii Neamului de ZiaristiOnlineTV

Ce nu au spus jurnaliștii despre Catedrala Mântuirii Neamului: lângă Catedrală, Biserica Ortodoxă construiește un SPITAL, ultramodern. Are și secție de URGENȚE