ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corul Regal Venlona a fost alungat, sâmbătă, din Piața Libertății de politiștii locali, în timp de cânta gratis pentru timișoreni. 

Mai mulţi solişti vocali, orchestra Operei Naţionale Române, Corul Regal Venlona, Olanda, au susținut, vineri seară, în fața a sute de timișoareni, concertul inaugural al Festivalului de operă şi operetă de la Timişoara.

Impresionaţi de primirea publicului timişorean, care a umplut până la refuz sala Operei Naţionale, membrii Corului Regal Venlona au decis, sâmbătă după-amiaza, să le cânte timişorenilor gratuit în Piaţa Libertăţii.

În momentul în care membrii Corului Regal au început să cânte, polițiștii comunitari le-au spus că ori se opresc din cântat imediat, deoarece nu au autorizaţie, ori vor primi amendă.

Membrii Corului Regal s-au conformat, însă nu au mărturisit că este o premieră pentru ei. Timișoara a candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2021, iar, în prezent, reprezentanții Timișoarei doresc să transforme Piața Libertății într-una plină de evenimente, deși întâmplarea de sâmbătă este total opusă acestei intenții, transmite tion.ro.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, duminică, într-o intervenție telefonică, în cadrul emisiunii "X-Press", moderată de Sabin Orcan și difuzată pe B1 TV, că este indignat de această întâmplare, spunând că polițiștii respectivi nu au discernământ.

"Sunt indignat că s-au întâmplat lucrurile așa cum ați prezentat dumneavoastră. Nu a fost un lucru organizat, polițiștii au aplicat legea mecanic. Nu au avut discernământ. Nu au sunat un superior să întrebe. Este o chestiune și de lege. Se impune să existe o aprobare pentru orice eveniment stradal, dar trebuie să existe discernământ. Nu reprezentau un pericol social. Eventual îți întrebi superiorul", a spus primarul Timișoarei.