ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat a așezat, luni, în fața sediului PSD din Roșiorii de Vede (județul Teleorman) un coșciug, o cruce și lumânări, lucru care nu reprezintă o noutate pentru locuitori, după cum a precizat, pentru Agerpres, Valerică Cârciumaru, președintele social-democrat al organizației locale și primar al municipiului. 

„Nu e o noutate, nu ne surprinde cu nimic. Încă din mandatul trecut făcea lucruri de genul ăsta, cu sicrie pe mașină, cu o remorcă pe care afișa tot felul de mesaje și pe care a adus-o în fața primăriei, la Poliția Municipală, la Judecătorie. Și acum, în toată perioada campaniei electorale, se ținea după noi cu tot felul de mesaje. Are un comportament din ăsta, mai...”, a declarat primarul din Roșiorii de Vede.

Cu toate că s-au depus sesizări la organele competente, cetățeanul își va continua, probabil, acțiunile și pe viitor, din cauză că, în opinia primarului, legislația este permisivă. 

„Din păcate, legislația nu prea poate să-l pună să răspundă pentru faptele lui. Sesizări am mai făcut, deși ne-am cam plictisit, văzând că tot facem sesizări și le facem degeaba”, a adăugat șeful social-democraților din Roșiorii de Vede.

Potrivit acestuia, cetățeanul a primt din partea Poliției „amenzi cumulate în valoare de 18.000 de lei”, pe care nu le-a achitat, continuându-și în schimb acțiunile de protest. Nemulțumirile acestuia ar fi îndreptate împotriva mai multor instituții și persoane, dar în special „are o problemă cu PSD-ul”.

„Are sancțiuni multe (...) și n-a plătit mai nimic până acum. Are amenzi și de la Poliția Locală și de la Poliția Municipală pentru tulburarea liniștii publice, pentru afișaj în locuri nepermise și altele. E o persoană nemulțumită de toată lumea”, explică Valerică Cârciumaru.

După incidentul de luni, a fost sesizată Poliția Locală, care i-a aplicat cetățeanului „o amendă, ca multe altele pe care nu le plătește”. 

Cu toate acestea, edilul din Roșiorii de Vede a afirmat că nu-și face griji în legătură cu cele petrecute, problemele sale fiind, momentan, legate de administrarea comunității.

„Nu-mi fac mari probleme cu asta, am alte griji acum, nu omul ăsta care ne bruiază așa (...). Eu am alte probleme, cu lucrări la străzi, cu banii de la PNDL care nu mai vin”, a concluzionat primarul Cârciumaru.