ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 1 iulie, de la ora 11:00, credincioșii ortodocși se adună la Cluj Napoca pentru o rugăciune „pentru frații noștri căzuți în păcatul homosexualității”, anunță  Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. pe facebook.

Evenimentul are loc la Catedrala Mitropolitană din oraș, în contextul în care, tot sâmbătă, la Cluj Napoca, va avea loc un marș al homosexualității, în premieră pentru urbea someșană.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a făcut un apel către oamenii din județ să arate o atitudine creștinească, mai ales că în aceeași zi are loc și un marș al Noii Drepte.

„În contextul în care la Cluj-Napoca, vor avea loc sâmbătă, 1 iulie 2017, Marșul din cadrul Festivalului „Cluj Pride”, dar și acțiuni venite în sprijinul familiei tradiționale, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului face apel la o atitudine creștinească din partea tuturor celor care se vor angaja în aceste manifestări”, se arată în comunicat.
 
Biserica nu tolerează păcatul, dar îi poate ierta pe cei căzuți, precizează Arhiepiscopia.

„Printre ei sunt oameni tăcuți, resemnați, care nu ne-au adresat niciun fel de rugăminte, dar este de datoria noastră să ne gândim la aceștia și să le ieșim înainte, convinși fiind că pentru rugăciune și compasiune nu este niciodată prea târziu. Lor le spunem că Biserica este instituția care dă expresie marii milostiviri a lui Dumnezeu, oricând dispusă să ierte și să ofere îndreptare celor căzuți în păcat, fără a avea toleranță față de păcatul însuși, care este o ratare a sensului pentru care omul a fost creat”, precizează instituția.
 
„Nimeni din cei ce vor fi prezenți la aceste manifestări să nu adreseze ofense și jigniri de niciun fel și mai ales să respecte normalitatea, în duhul adevăratei libertăți. Nu vom înceta să ne rugăm pentru sănătatea celor căzuți în păcat și pentru înmulțirea adevăratei iubiri și milostiviri și vom stărui în îndemnul ca toți să trăiască în pace și în bună înțelegere”, se concluzionează în comunicatul Arhiepiscopiei Clujului. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews