Patru zimbri, doi masculi și două femele, cu vârste între doi și opt ani, vor fi eliberați în natură de specialistii Administratiei Parcului Natural Vânători-Neamț, din subordinea Regiei Nationale a Pădurilor, informează un comunicat al Romsilva.

Cele patru exemplare au fost mutate într-un țarc de acomodare, urmând ca specialiștii Romsilva să îi elibereze în natură în zilele următoare.

Astfel, în urma acestei operațiuni complexe, în Parcul Natural Vânători-Neamț vor fi în libertate 29 de zimbri, din care șase născuți liberi, 13 în semilibertate, iar 7 exemplare se află în captivitate.   

Primele exemplare din Parcul Natural Vânători-Neamț au fost eliberate în natură acum cinci ani, între timp arealul lor mărindu-se până la 60.000 de hectare. Zimbrii sunt permanent monitorizati de specialistii Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva.

Romsilva administreaza trei nuclee importante de zimbri, la Bucșani, în județul Dâmbovița, la Hațeg, în județul Hunedoara, și Parcul Natural Vânători-Neamț, cu un efectiv total de 96 de exemplare.

Zimbrii au dispărut din fauna României în urmă cu trei secole, fiind reintroduși în 1958, după importul unei perechi din Polonia, în Parcul Silvic Hațeg. Au urmat alte exemplare importate din Polonia, Cehoslovacia și Rusia, în primul deceniu fiind aclimatizate în România noua exemplare la Hațeg și Trivale, în Argeș.Foto: Romsilva

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.